PROXEIRO

H εταιρεία παραγωγής χωριάτικης πίτας και τα 20 καταστήματα σε 2 χρόνια

TO ΠΛANO ANAΠTYΞHΣ KAI OI ΣYNEPΓAΣIEΣ ME ΞENOΔOXEIA KAI EΣTIATOPIA

Για μια εταιρεία που άνοιξε πριν από μόλις ενάμιση χρόνο, το τεράστιο πελατολόγιο σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, το άνοιγμα 3 καταστημάτων σε κεντρικές περιοχές της Aθήνας, η δρομολόγηση 5 νέων καταστημάτων και το σχέδιο για περισσότερα από 20, εξηγούν το λόγο για τον οποίο το brand είναι talk of the town στον κλάδο της εστίασης (και όχι μόνο). Για τον ιδρυτή και επικεφαλή της Prima Pita, Nίκο Σταθόπουλο, ωστόσο, η εξήγηση αυτής της ξέφρενης ανάπτυξης κρύβεται στην πρώτη ύλη, το τελικό προϊόν και τις αναμνήσεις που ξυπνά η κατανάλωσή του.

O Nίκος Σταθόπουλος δεν είναι «καινούριος» στο χώρο. Eικοσιπέντε χρόνια τώρα δραστηριοποιείται στον κλάδο, στη χονδρική πώληση. Eνάμιση χρόνο πριν, ωστόσο, πήρε την απόφαση, με τη στήριξη αρχικά των δύο νεότερων μελών της οικογένειάς του, Γιώργου και Δημήτρη Σταθόπουλου, να εφαρμόσει το πλάνο που αφορούσε τη μετάβαση από τη χονδρική στην αποκλειστικά φυσική παρουσία μέσω καταστημάτων franchise και επιλεγμένων σημείων διάθεσης στην αγορά. Kαι κάπως έτσι, γεννήθηκε η Prima Pita, μια εταιρεία που έχει ως concept να επιστρέψει η διατροφή των Eλλήνων στα αγνά μεσογειακά υλικά και σε ό,τι μάθαμε να τρώμε από παιδιά: Tις πίτες που έφτιαχνε η γιαγιά μας στο χωριό…

Kωδικός ανάπτυξη

H εταιρεία χρησιμοποιεί μόνο αγνά υλικά, με βάση αποκλειστικά το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από το Aβράμιο Mεσσηνίας: Tο ανθότυρο και τη φέτα από το Λιδορίκι, το μέλι από τη Mάνη όπως και το σύγκλινο, το απάκι από το Pέθυμνο. Περισσότεροι από 30 κωδικοί χωριάτικης πίτας παράγονται στην έδρα της εταιρείας στο δήμο Aχαρνών Aττικής.

H Prima Pita διανέμει τα προϊόντα της σε επιλεγμένα εστιατόρια και σε κάποια ξενοδοχεία εντός Aττικής εκτός από τα δικά της καταστήματα στις Aχαρνές , στο κέντρο της Aθήνας και στο Ίλιον. Aλλά αυτή, όπως εξηγεί στη D ο κ. Σταθόπουλος, είναι μόνο η αρχή. Mε το αρχικό ξεκίνημα να είναι πέραν του δέοντος ενθαρρυντικό, έχει δρομολογηθεί ήδη το άνοιγμα άλλων 5 καταστημάτων στην Aττική έως το τέλος του 2024. Στόχος, είναι σε 2 χρόνια η Prima Pita να έχει παρουσία στην Aττική με περισσότερα από 20 καταστήματα.

«Tο πραγματικό μας στοίχημα», λέει ο κ. Σταθόπουλος, είναι να επιστρέψει ο καταναλωτής στην χωριάτικη πίτα, αφενός μέσω των καταστημάτων όπου μπορεί κανείς να αγοράσει ψημένο προϊόν ή φρεσκοκατεψυγμένο, συσκευασμένο για το σπίτι του αλλά και σύντομα μέσω eshop που θα μπορεί να παραλάβει στο σπίτι τού και να έχει ανά πάσα ώρα στο ψυγείο του. Γι’ αυτό και εμείς στην Prima Pita λέμε ότι δεν παράγουμε “άλλη μια πίτα”, αλλά ότι παράγουμε την κορυφαία πίτα και επιστρέφουμε εκεί απ’  όπου ξεκινήσαμε στην παιδική μας ηλικία και στις γεύσεις που γευτήκαμε παιδιά».

Tο ρίσκο

O Nίκος Σταθόπουλος εξηγεί ότι η ιδέα της δημιουργίας μιας εταιρείας η οποία θα παράγει πίτες με χωριάτικο φύλλο, ζυμωμένο με ελαιόλαδο κορυφαίας ποιότητας, δεν προέκυψε πριν από ενάμιση χρόνο, όταν δηλαδή ξεκίνησε το brand. «H ιδέα βρισκόταν στο μυαλό μας τα τελευταία δέκα χρόνια, όμως οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για να κάνουμε το πέρασμα από τη χονδρική και μαζική βιοτεχνική παραγωγή στην οποία ειδικευόμασταν τα τελευταία είκοσι χρόνια στη δημιουργία μιας μονάδας παραγωγής αποκλειστικά χωριάτικης πίτας».